Tag:konservim emergjent

Kalaja e Prezës përfaqëson një pasuri shumë interesante të trashëgimisë së fortifikuar, me një vendndodhje shumë strategjike në afërsi të kryeqytetit dhe e zhvilluar në një peizazh natyror unik të ngritur, në majë të...› Lexoni më shumë
Zbuluar gjatë gërmimeve arkeologjike të vitit 1974, mozaiku i kishës me tre apsida të Antigonesë (shek. V-VI) është një ndër gjetjet arkeologjike artistike më të rëndësishme në luginën e Drinos, e njohur për ikonografinë unike....› Lexoni më shumë
Situata emergjente në të cilën ndodhen monumentet kulturore në qytetin e Gjirokastrës ishte fokusi i një workshop-i të organizuar nga Trashëgimia Kulturore pa Kufij në Qytetin e Gurtë këtë fundjavë. E organizuar në kuadër...› Lexoni më shumë
  Ka një ndryshim të dukshëm midis asaj që Gjirokastra është e asaj që mund të jetë. Potenciali i lartë i këtij qyteti po zhduket me shpejtësi si pasojë e braktisjes dhe rrënimit tëe...› Lexoni më shumë
Historia e banesës Gurgai, aktualisht në fokus të punës së CHwB-së, është historia e shumë banesave karakteristike të Gjirokastrës. Pozicionuar pranë pazarit të zonës historike, pronat e familjes përfshinin dikur dy banesa monumentale dhe...› Lexoni më shumë