Tag:E Ka Kush E Ka

Projekti i ri i titulluar “Platformat e Fuqizimit dhe të Mësimit përmes Trashëgimisë” ka nisur zbatimin nga CHwB Albania si pjesë e projekteve fituese nga thirrja e granteve “Recraft the Past, Build up the...› Lexoni më shumë
Një bashkëpunim i suksesshëm me mësues, edukatorë e prindër Gjatë vitit 2016 CHwB Albania ndërmorri gjithsej 13 atelie në qytete dhe fshatra të ndryshme të Shqipërisë si Gjirokastra, Berati, Tirana si dhe në Prishtinë,...› Lexoni më shumë
Mozaiku i kostumeve tradicionale shqiptare është i përbërë nga qindra me mijëra element, sa i përket vendeve, kohës, zonave dhe rajoneve entografike, etj. Padyshim, një nga kostumet kombëtare me ingtriguese është Fustanella. Në mënyrë...› Lexoni më shumë
14 fëmijë dhe tri eduktatore të Kopshtit Nr. 6 në Gjirokastër morën pjesë në atelienë e trashëgimisë të organizuar në datën 9 qershor në qytetin e gurtë. Trashëgimia Kulturore pa Kufij – Shqipëri (CHwB...› Lexoni më shumë
Me rastin e 18 prillit, “Ditës Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Siteve” (tradicionalisht kjo ditë njihet si Dita Botërore e Trashëgimisë), Trashëgimia Kulturore pa Kufij Shqipëri mori pjesë në aktivitetin “Trashëgimia Kulturore e Tiranës” organizuar...› Lexoni më shumë
Në hartën e Atelieve të Trashëgimisë të organizuara nga Fondacioni Trashëgimia Kulturore pa Kufij – Shqipëri (CHwB Shqipëri) nuk mund të mungonte Korça e Mësonjëtores së parë. Një ekip i CHwB Shqipëri, i asistuar...› Lexoni më shumë
29 Shtatori është Dita Kombëtare e Trashëgimisë Kulturore. Dita kur të gjithë ne përulemi me respekt para kontributit të restauratorëve, arkitektëve, studiuesve dhe shkencëtarëve, bartësve të folklorit dhe artizanëve, të cilët kanë kontribuar në...› Lexoni më shumë
Trashëgimia Kulturore ka tashmë “ushtarët” e saj të vegjël. Pas suksesit të “Atelieve të Trashëgimisë” të zhvilluara në të gjithë vendin, nga Jugu në Veri, këtë radhë fëmijët pjesëmarrës në këtë aktivitet u vizituan...› Lexoni më shumë
Katër atelie të trashëgimisë kulturore u mbajtën në 2 vende të mrekullueshme të veriut të Shqipërisë, në Valbonë dhe Lëpushë. Gjatë programit veror të organizuar prej B3P (Balkan Peace Park Project) me fëmijët dhe të rinjtë...› Lexoni më shumë
Fëmijët romë vizitojnë hamamin e Gjirokastrës; CHwB nxjerr në pah vlerat kulturore dhe trashëgimore të këtij monumenti.  Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Romëve (8 Prill), Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB) organizoi ditën emërkurë...› Lexoni më shumë