Projekte

Konferencija0842-Medium
Me të zgjuar, më të fortë, më të mirë, së bashku Rrjeti i muzeve u krijua në Prill 2006 nga drejtuesit dhe punonjësit e 11 muzeve të rajonit tëBallkanit, nën lehtësimin e CHwB-së. Ky projekt...
100roofs_7
Projekti 100 Çati filloi si një nismë për të mbrojtur monumentet e arkitektures popullore të Serbisë duke i mundësuar mbulimin me çati, si një masë stabilizuese. Pasi punimet përfunduan në shtatë monumente, projekti u...
book cover
Tregime të jetuara dhe të treguara nga gra që vijnë nga sfera të ndryshme të jetës – TË GJITHA NË NJË LIBËR. Ky është produkti përfundimtar i projektit Cultural Herstory, një bashkëpunim midis Trashëgimisë...
after 1
Kalaja e Prezës mendohet të jetë ndërtuar rreth fillimit të shekullit të 15 -të dhe përfaqëson një tipologji të rëndësishme të fortifikimeve mesjetare feudale, e ndërtuar mbi një kurriz shkëmbor shtufi, material autentik ky...
Fig. 1 Dëmtimi i kullës pas tërmetit
Kalaja e Krujës ngrihet mbi një masiv shkëmbor të shkëputur nga mali Sarisalltëk dhe formacionet shkëmbore përreth. Është një nga monumentet më të vlefshëm për komunitetin vendas të Krujës, dhe ka një rëndësi të...
Fig. 4 Photo after the earthquake, damage in the dome
Teqeja e Dollmës, listuar si monument i kategorisë së parë në Shqipëri për vlerat e saj arkitektonike, dekorative dhe tipologjike, ofron një peisazh të veçantë për komunitetin lokal të qytetit historik të Krujës, dhe...