Projekte

7 Site Management Plans Map
Synimi i këtij projekti ishte krijimi i një metodologji të përbashkët për shtatë plane menaxhimi për site në Shqipëri, Bosnje-Herzegovinë, Kroaci, Kosovë, Maqedoni, Mal të Zi dhe Serbi. Në mënyrë për të qenë sa më...
Antigonea_mosaic_featured
Zbuluar gjatë gërmimeve arkeologjike të vitit 1974, mozaiku i kishës me tre apsida të Antigonesë (shek. V-VI) është një ndër gjetjet arkeologjike artistike më të rëndësishme në luginën e Drinos, e njohur për ikonografinë unike....
IMG_1671
Gjatë 20 viteve të fundit Gjrokastra është përballur me degradimin e vazhdueshëm të një numri të madh monumentesh. Duke punuar që nga viti 2009 në qytet e duke përshkruar rrugët e tij me kalldrëm...
_MG_4544
Brezi i ri tregon historinë e qytetit “Trego Historinë e Gjirokastrës” ishte një projekt i interpretimit të trashëgimisë kulturore që synonte të rriste ndjeshmërinë e banorëve të Gjirokastrës ndaj veçantisë së trashëgimisë kulturore të...
Haderi_final
Monumente të braktisura, trashëgimi e humbur: Një qasje e ri Historia e banesave Gurgai e Hadëri, është historia e shumë banesave karakteristike të Gjirokastrës. Pozicionuar pranë qendrës së zonës historike, të dy këto monumente kanë qënë...
spac foto web
Shqipëria ndodhet në një udhëkryq për sa i përket zhvillimit; po rritet dhe zhvillohet me shpejtësi, por akoma disi e frenuar nga trashëgimitë politike dhe shoqërore  të diktaturës 45-vjeçare Komuniste që vazhdojnë ende. Për...