Projekte

4. Cell blocks for about section in Black and white (1)
Ish-burgu i Spaçit mund të konsiderohet si gulagu stalinist që gjendet më në perëndim në Evropë. Megjithatë, kjo pikë e jashtëzakonshme referimi për kujtesën dhe historinë në Shqipëri, aktualisht lufton për të mos u...
108833162_2599942406922362_7698908668888801900_o
Kulla C e fortifikimeve në Durrës, Teqeja e Dollmës dhe Kulla e Sahatit në Kalanë e Krujës, Kulla dhe muret e fortifikimit të Kalasë së Prezës – janë katër nga 53 monumentet e dëmtuara...
Foto
Një ditë trajnim me 14 vullnetarë dhe 2 ditë të plota të kaluara në dy hapësira dytësore publike, me 2 komunitete në Tiranë, për finalizimin e projektit “Dizajni Dhe Trashëgimia Fuqizojnë Komunitetin”. Ky ishte...
30425619_2062450264028369_6898442566484585940_o
Kalaja e Gjirokastrës u përzgjodh për të krijuar një model të shkëlqyeshëm interpretimi jo vetëm për rëndësinë e saj si një pikë referimi lokale, por sepse paraqet gjithashtu një përzierje shumë interesante të karakteristikave...
book cover
Tregime të jetuara dhe të treguara nga gra që vijnë nga sfera të ndryshme të jetës: – TË GJITHA NË NJË LIBËR Ky është produkti përfundimtar i projektit Cultural Herstory, një bashkëpunim midis trashëgimisë...
8
Ndihma e Parë për Kulturën në Ballkan (B+CARE) është një projekt rajonal që u krijua si rezultat i partneritetit midis Trashëgimisë Kulturore pa Kufij-Shqipëri (CHwBA) dhe Qendrës për Zhvillim Urban-Beograd (UDC). Projekti synon tre...