Lajmet

28 profesionistë të rinj të muzeve dhe trashëgimisë nga Shqipëria, Bosnje dhe Hercegovina, Bjellorusia, Egjipti, Gjeorgjia, Irani, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Serbia dhe Turqia, po marrin pjesë në...
Nën magjepsjen e objekteve të trashëgimisë kulturore me vlera unike të Gjirokastrës, pasuri botërore e mbrojtur nga UNESCO, artizanë dhe profesionistë të muzeve nga Shqipëria dhe Greqia janë bashkuar në trajnimin...
Pas dy javësh me ligjërata, punë praktike dhe vizita studimore në trashëgiminë e pasur kulturore të Kosovës, ka mbyllur punimet Kampi i 32-të Rajonal i Restaurimit. Organizuar nga “Trashëgimia Kulturore pa...
Vendosja e skelave në hyrje të sokakut në Goricë ngjalli kërshërinë e banorëve të lagjes së qyteti-muze të Beratit. Aty, pas 30 edicionesh të Kampeve Rajonale të Restaurimit, 30...
Në kuadër të projektit “Bëje tënden”, financuar nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë dhe Qeveria Suedeze, në qytetin-muze të Beratit u organizua një punëtori mbi trashëgiminë kulturore....
Me rastin e 29 Shtatorit, Ditës Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore, CHwB Albania, së bashku me Bashkinë e Beratit dhe Drejtorinë Rajonale të Kulturës Kombëtare – Berat organizoi një Atelie...