Lajmet

Gjithsej 32 fëmijë të klasës së IV dhe 2 mësuese nga shkolla Urani Rumbo në Gjirokastër morën pjesë në atelienë e trashëgimisë së datës 11 Dhjetor në Gjirokastër. Atelieja...
Historia e banesës Gurgai, aktualisht në fokus të punës së CHwB-së, është historia e shumë banesave karakteristike të Gjirokastrës. Pozicionuar pranë pazarit të zonës historike, pronat e familjes përfshinin...
Pas punëtorisë së parë në rrethin e Mirditës, Shkodra ishte vendi pritës i takimit të dytë (30 tetor – 1 nëntor) në kuadër të Dialogjeve për Spaçit.  Së pari,...
Trashëgimia Kulturore pa Kufij (Cultural Heritage without Borders) ka nisur implementimin e projektit “Gjirokastra, aty ku fillon ndryshimi – Banesat Monumentale të Gjirokastrës”. Iniciativa po financohet nga Fondi Prince...
“Trego Historinë e Gjirokastrës” është një konkurs posteri midis nxënësve të shkollave të mesme, të cilët janë të interesuar në fuqinë e tregimit dhe arteve. Tridhjetë gjimnazist do të...
Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB) zhvilloi të Hënën datë 29 Shtator, në ambjentet e Ministrisë Kulturës, ceremoninë e marrjes së Çmimit të Bashkimit Evropian për Trashëgiminë Kulturore / Europa...