Koleksioni për fëmijë “E Ka Kush E Ka”

EKaKushEKa_header_shqip_800x200

 

Koleksioni “ E Ka Kush e Ka” synon që nëpërmjet një seri libërthash dhe lojërash të përfshijë fëmijë dhe të rritur në zbulimin dhe rizbulimin e trashëgimisë kulturore si një urë lidhëse me botën që na rrethon. Trashëgimia kulturore nuk është thjesht një njohuri që duhet mësuar, por edhe një mbështetje edukative dhe argëtuese në shërbim të njohjes dhe zbulimit të së resë, të tjetrit, të shoqërisë sonë. Është një instrument që ndihmon vetë-reflektimin, aftësitë, zhdërvjellsinë, … një rrugë drejt qytetarisë dhe respektit të ndërsjellë, ku kërkimi i kuptimit është parësor.

Koleksioni shërben dhe si mbështetje praktike për organizimin e Atelieve të Trashëgimisë, aktivitete argëtuese përfshirëse për fëmijë të organizuara së bashku me institucione arsimore, muze dhe site të ndryshme në Shqipëri. Që prej 2014 CHwB ka organizuar mbi 72 Atelie të Trashëgimisë në qytete të ndryshme duke përfshirë mbi 1600 fëmijë dhe mbi 250 mësues/edukatorë/e/specialistë të edukimi në muze.

Koleksioni E KA KUSH E KA është mbështetur gjithashtu nga Ministria e Arsimit, Rinisë dhe Sportit në kuadër të prgramit kombëtar “Bëjmë Detyrat e Shtëpisë”. Nën-koleksioni “Mos u Nxeh” është shpallur në 2018 fitues i konkursit “Historitë Evropiane të Trashëgimisë”, organizuar nga Këshilli i Evropës dhe Komisioni Evropian.

Koleksioni sot përfshin artikuj e mëposhtëm:

Artikuj EKKEK

 

 

Dëshironi të provoni lojën Mos u Nxeh Gjirokastra?

Fillimisht prinntoni fletët në format A4 dhe ngjitini ato; më pas gjeni një zar dhe 4 kopsa të ngjyrave të ndryshme dhe jeni gati për të filluar lojën. Pasi të keni mbaruar lojën na dërgoni përshtypjet tuaja në gro.b1624171406whc@a1624171406inabl1624171406a1624171406.

Mos u Nxeh Gjirokastra – versioni i thjeshtë online

Mund të shkarkoni gjithashtu ekstratet nga katër libërthat e koleksionit duke klikuar mbi lidhjet e mëposhtme:

hamami_3yo_shqip_ web_sample

hamami_6-11yo_shqip_web_sample

xhubleta_shqip_web_sample

fustanella_shqip_web_sample

******************************************************************************************

Aktiviteti i ri i koleksionit “E ka kush e ka

“RRI MË KËMBË”

Printo, Luaj, Mëso!

Për fëmijë 6 – 11 vjeç

01.Kulla e Sahatit_Kruje_

02.Kulla C_Durres

03.Teqeja e Dollmes_Kruje

04.Kulla e Prezes

 

Hidhini një sy dhe modelit 3D prej letre të shtëpisë së Babametove: