Trashëgimia Kulturore si e drejtë njerëzore

Latest News

SHPALLEN PËRFITUESIT E HERITAGE SPACE VI

Jemi të lumtur të shpallim përfituesit e Heritage Space VI! Këtë edicion, Heritage Space pranoi rreth 80 aplikacione, të cilat u vlerësuan me kujdes nga një komision profesional i vlerësimit. Falënderojmë secilin aplikant për projekt propozimet e tyre. Komiteti i vlerësimit të këtij viti përbëhej nga: Arnisa Zeqo – Kuratore, Shkrimtare, Pedagoge Doruntina Basha – […]

Mar 22 - 2022

THIRRJE PËR PROJEKTE – HERITAGE SPACE VI

CHwB Kosova fton të gjithë artistët dhe profesionistët të cilët veprojnë në fushën e kulturës, industrive kreative dhe shkencave humanistike digjitale që të aplikojnë për edicionin e gjashtë të Heritage Space! Platforma ofron një mundësi për të punuar në ruajtjen e trashëgimisë kulturore nëpërmjet hulumtimit, dokumentimit dhe interpretimit. Kjo platformë, përmes MENTORIMIT PROFESIONAL dhe mbështetjes […]

Dec 03 - 2021

MENTORËT – HERITAGE SPACE VI

Arnisa Zeqo –  Kuratore, Shkrimtare, Pedagoge Arnisa Zeqo është kuratore, shkrimtare dhe pedagoge që jeton dhe vepron në Amsterdam. E lindur në Tiranë, ajo u rrit në Romë dhe më vonë u shpërngul në Amsterdam për të studiuar Historinë e Artit në UVA. Momentalisht, ajo është hulumtuese në rezidencën e Rijksakademie voor Beeldende Kunsten në […]

Dec 03 - 2021

TEMAT – HERITAGE SPACE VI

Arkivimi i Shkëputjeve   Dokumentet e shpërndara, dyert e mbyllura dhe amnezia institucionale bëhen shkas për t’i vënë në pyetje praktikat arkivore apo mungesën e tyre. Arkivat janë struktura të kujtesës kolektive dhe vazhdimësisë historike. Roli i institucioneve është që në mënyrë aktive të mbledhin, ruajnë dhe t’i bëjnë të materialet arkivore të qasshme për […]

Dec 03 - 2021

SHPALLEN PËRFITUESIT E HERITAGE SPACE V

Jemi të lumtur të shpallim përfituesit e Heritage Space V! Këtë edicion, Heritage Space pranoi rreth 100 aplikacione, të cilat u vlerësuan me kujdes nga një komision profesional i vlerësimit. Falënderojmë secilin aplikant për projekt propozimet e tyre. Komiteti i vlerësimit të këtij viti përbëhej nga: Nora Visoka Weller – Avokate dhe studiuese e Trashëgimise […]

Nov 05 - 2020

FUSHAT KREATIVE – HERITAGE SPACE V

Rrëfim dhe interpretim  Të vendosura së bashku, rrëfimi dhe interpretimi luajnë një rol të rëndësishëm në ndryshimin e mënyrës së qasjes, përvojës dhe komunikimit të trashëgimisë kulturore. Përkundër detajeve faktike, rrëfimi dhe interpretimi fokusohen në njerëz, në të kaluarën dhe lidhjen me vendin, dhe si të tilla, shpalosin tregimet njerëzore që qëndrojnë pas trashëgimisë së […]

Aug 05 - 2020

NJIHUNI ME MENTORËT – HERITAGE SPACE V

Erëmirë Krasniqi – Drejtoreshë Ekzekutive e Iniciativës për Histori Gojore Erëmirë Krasniqi (1985) u diplomua në Bard College Berlin në Estetikë, Filozofi dhe Letërsi dhe fitoi diplomën Master në Letërsi Krahasuese nga Kolegji Dartmouth. Në Dartmouth, ajo punoi si Asistente e Mësimdhënies për disa kurse (Feminizmat Transnacional Mysliman, E dashura Virtuale e Krieger: Anime Japoneze […]

Aug 04 - 2020

THIRRJE PËR PROJEKTE – HERITAGE SPACE V

CHwB Kosova fton të gjithë artistët dhe profesionistët të cilët veprojnë në fushën e kulturës, industrive kreative dhe shkencave humanistike digjitale që të aplikojnë për edicionin e pestë të platformës “Heritage Space”. Platforma ofron një mundësi për të punuar në ruajtjen e trashëgimisë kulturore nëpërmjet hulumtimit, dokumentimit dhe interpretimit. Kjo platformë, përmes mentorimit profesional dhe […]

Aug 03 - 2020

MEET THE BENEFICIARIES OF HERITAGE SPACE IV

Heritage Space ofron hapësirë për njerëzit kreativ që të përdorin trashëgiminë kulturore si një burim frymëzimi për të zhvilluar produkte të reja duke përdorur mediumet dhe disiplinat e ndryshme kulturore. Edicioni i këtij viti sjell projekte që ndërthurin trashëgiminë kulturore me: Rrëfim dhe Interpretim Artizanate Trashëgiminë dixhitale Projekti zbatohet nga CHwB Kosova. Veprimtaria e projektit […]

Aug 29 - 2019

Njihuni me mentorët e edicionit të katërt të Heritage Space

Katër mentor do të ofrojnë mentorim, konsultim dhe ekspertizë përgjatë zhvillimit të projekteve të përzgjedhura. Rrëfim dhe Interpretim Veton Nurkollari – Drejtor Artistik i DOKUFEST Erëmirë Krasniqi – Drejtoreshë Ekzekutive e Iniciativa e Historisë Gojore Artizanate Sali Shoshi – Drejtor Ekzekutiv i CHwB Kosova Trashëgimi Dixhitale Leart Zogiani – Themelues i Skins Agency Zbuloni më […]

May 23 - 2019

Partnerët

Anëtarësimet