Lajme

Më 24 Korrik 2014 Komuna e Gjilanit shpall njoftim kontrate për ndërtimin e urës afër Kalasë së Pogragjës në Gjilan. Afati i fundit për aplikim është 13 Gusht 2014....
Më 15 korrik 2014, në Muzeun e Kosovës, Memli Krasniqi, ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sporteve bëri inaugurimin e databazës së trashëgimisë kulturore të Kosovës. Mes tjerash në fjalimin...
CHwB organizon Studion&Shtëpinë e Hapur në Kalanë e Vushtrrisë gjatë Javës së Arkitekturës në Prishtinë (PAW) Me aktivitete të numërta sikurse ligjërata, punëtori, ekspozita, shfaqje të dokumentarëve e konkurse,...
Më 17 qershor 2014, Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB) zyra në Kosovë, ka nënshkruar kontratë me Fondin Princ Claus për Kulturë dhe Zhvillim e që do të ofrojë ndihmë...
Që prej muajit Nëntor të vitit 2012, Trashëgimia Kulturore pa Kufij zyra në Kosovë me përkrahje financiare nga Ambasada Amerikane në Prishtinë, dhe në partneritet me Ministrinë e Kulturës,...
Qyteti i Vushtrrisë ose Vicianumi siç është quajtur përpara sipas emrit të vjetër ilir, ndodhet në pjesën veriore të Kosovës. Ky qytet që ka shtresëzime të kohës antike, mesjetare...