Lajme

Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB Kosova) po e përmbyll vitin 2016 me anëtarësim në dy rrjete të nivelit ndërkombëtar, atë në Europa Nostra në nivel evropian dhe...
Një ndërtesë e harruar dhe në gjendje të keqe, sikurse që është Klubi i Boksit të Prishtinës, më 12 Dhjetor ishte nikoqir i lansimit të “Listës së Trashëgimisë në...
Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB Kosova) është anëtarësuar në katër rrjete lokale të OJQ-ve: në Rrjetin e Institucioneve të Pavarura të Artit dhe Kulturës, Platformën CiviKos, Rrjetin...
Organizata dhe aktivisitë të shoqerisë civile i bëjnë  thirrje Ministrisë së Kulturës që, urgjentisht të filloj restaurimin e ndërtesës në fjalë, në mënyrë që të shpëtohet, të rijetësohet dhe t’i...
Kullat autentike në fshatin Drenoc, Manastiri mesjetar i Deçanit, Xhamia e Hadumit, Ujavarat e Mirushës, ose edhe Liqejt e Plavës janë vetëm disa nga pikat turistike të cilat janë...
Në ditën memoriale më të rëndësishme të shqiptarëve, më 28 Nëntor-ditën e flamurit kombëtar, u inaugurua Muzeu i Qytetit të Gjilanit. Në prani të shumë mysafirëve dhe qytetarëve, inaugurimi...