Lajme

Gjatë pranverës së vitit 2014, bekuar nga peshkopi Teodosije dhe iniciuar me përkushtim të theksuar të administratorit të tempullit, ati Sava Shmigiq, si dhe me ndihmën bujare të banorëve...
Nga 3 deri 6 shkurt 2015 në Kalanë Arenberg të qytetit të Leuven-it (Belgjikë) u mbajt konferenca ndërkombëtare “TRASHËGIMIA VLEN” në ndikimin ekonomik, social, mjedisor dhe kulturor të trashëgimisë....
Më 11 mars 2015, në ora 17:00, në Kuvendin Komunal të Prishtinës është mbajtur diskutimi publik me fokus në procesin e restaurimit që e ka kaluar Hamami i Madh...
Më datë 19 Shkurt 2015, komisioni përzgjedhës në përbërje prej dy anëtarëve të Komunës së Rahovecit dhe tre anëtarë nga CHwB Kosova, ka vendosur që kandidatët e mëposhtëm kanë...
Trajtimi i Mejtepit (shkollës fetare) të Haxhi Ymerit në Gjakovë është realizuar në kuadër të Programit të intervenimit emergjent kulturor, dhe është financuar nga Fondi për Kulturë dhe Zhvillim...
Nga 6 deri 14 shtator 2014, në Gjakovë është mbajtur edicioni i tretë i festivalit të komedisë “Komedia Fest”. Kësaj radhe festivali kishte shtrirje në nivel ndërkombëtar, që përveç...