Lajme

Një nga dhjetë urat më të mëdha të rajonit, Ura e Terzive ka shërbyer për lidhje të tregtisë në mes të komuniteteve të ndryshme dhe me një rëndësi të...
KËRKOJMË RISHIKIM TË POZICIONIT NË DIALOG DHE PËRGJEGJËSI POLITIKE 10 nëntor 2015, Prishtinë Dështimi i anëtarësimit në UNESCO është ndër goditjet më të fuqishme ndaj shtetësisë dhe integrimit ndërkombëtar...
Gjatë datave 23-25 tetor 2015 në Shkodër (Shqipëri) është mbajtur moduli i dytë i Shkollës për Planifikim dhe Zhvillim Urban mbi temën “Trashëgimia kulturore dhe Planifikimi urban”. Gjatë këtij...
Një numër i madh i banorëve i janë përgjigjur festimit të ngjarjes “Etno Fest Glaviçica”, e cila ringjalli jetën kulturore jo dhe aq të pasur të kësaj komune të...
Të premten mbrëma, pjesëmarrësit e kampit të 25-të Rajonal të Restaurimit u mblodhën në Prizren për të shenjuar fundin e një Kampi të sukesshëm dhe festuar arritjet e tyre....
Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB) në Kosovë përkrahë fuqimisht iniciativën e institucioneve të Kosovës për pranim në UNESCO. Ne konsiderojmë që kjo iniciativë është e një rëndësie vitale që...