Projektet

04-1024x681
Lokaliteti arkeologjik ‘Kalaja e Vushtrrisë’, gjendet në qendër të qytetit dhe përbëhet prej strukturave ndërtimore me shtresime nga periudha të ndryshme historike. Ndonëse është rindërtuar disa herë, Kalaja ka arritur të mbijetoj deri sot....
PCDK home
    Që nga viti 2010, zyra e CHwB në Kosovë është përzgjedhur si OJQ partnere në kuadër të Projektit të Përbashkët të Bashkimit Evropian dhe Këshillit të Evropës “Përkrahje për Promovimin e Diversitetit...
VushHammNews0333
Monumenti i trashëgimisë arkitekturale ‘Hamami në Vushtrri’, gjendet në qendër të qytetit dhe përbëhet prej strukturave ndërtimore me shtresëzime nga periudha të ndryshme historike. Ky Hamam, ndoshta i një kohe me xhaminë e Gazi...
7.7 - Copy
Shpesh i referuar si Kryeqyteti Kulturor i Kosovës, Prizreni është njëri prej qyteteve më të pasura me trashëgimi kulturore në Kosovë. Mozaiku i pasur kulturor, me ndërtime të vjetra, xhamitë, kishat, teqet, shtëpitë tradicionale,...
kisha 34
Kisha gjendet në Prizren, në pjesën më piktoreske të lagjes Nënkalaja. I përket besimit ortodoks dhe është e ndërtuar kah fillimi I shek. XIV-të (kapella) dhe shek. XX-të (muret e kishës).      Në vitin...
Untitled
Në vitin 2008 Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB) ka nënshkruar një kontratë me UNESCO për restaurimin dhe konservimin e pikturave murale dhe dekorimeve të drurit në Xhaminë e Hadumit në Gjakovë.    Aktivitetet e...