Kategori:startpage

Heritage Space është platformë e nisur nga CHwB Kosova vitin e kaluar, që i dedikohet krijuesve të rinj për t’i zhvilluar idetë e tyre kreative me qëllim ruajtjen dhe promovimin e trashëgimisë kulturore. Për...› Lexoni më shumë
Pesë mentorë ofrojnë ekspertizën e tyre në edicionin e dytë të Heritage Space. Kuptoni më shumë për pritshmëritë e tyre nga kjo thirrje! 1. Adaptimi i ndërtesave historike  Nol Binakaj – Arkitekt dhe ekspert...› Lexoni më shumë
  Gjatë muajit korrik të vitit të kaluar u lansua për herë të parë platforma eksperimentale Heritage Space. Në edicionin e parë, krijuesit e rinjë patën mundësinë me anë të industrisë kreative të kontribuojnë...› Lexoni më shumë
Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB Kosova) po e përmbyll vitin 2016 me anëtarësim në dy rrjete të nivelit ndërkombëtar, atë në Europa Nostra në nivel evropian dhe SEE Heritage në nivel rajonal....› Lexoni më shumë
Një ndërtesë e harruar dhe në gjendje të keqe, sikurse që është Klubi i Boksit të Prishtinës, më 12 Dhjetor ishte nikoqir i lansimit të “Listës së Trashëgimisë në rrezik”. Ky regjistër që për...› Lexoni më shumë
Fondacioni Kosovar Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB Kosova) është anëtarësuar në katër rrjete lokale të OJQ-ve: në Rrjetin e Institucioneve të Pavarura të Artit dhe Kulturës, Platformën CiviKos, Rrjetin e Organizatave të Pavarura të...› Lexoni më shumë
Organizata dhe aktivisitë të shoqerisë civile i bëjnë  thirrje Ministrisë së Kulturës që, urgjentisht të filloj restaurimin e ndërtesës në fjalë, në mënyrë që të shpëtohet, të rijetësohet dhe t’i kthehet qytetarëve një monument me...› Lexoni më shumë
Kullat autentike në fshatin Drenoc, Manastiri mesjetar i Deçanit, Xhamia e Hadumit, Ujavarat e Mirushës, ose edhe Liqejt e Plavës janë vetëm disa nga pikat turistike të cilat janë pjesë e paketave turistike të...› Lexoni më shumë
Në ditën memoriale më të rëndësishme të shqiptarëve, më 28 Nëntor-ditën e flamurit kombëtar, u inaugurua Muzeu i Qytetit të Gjilanit. Në prani të shumë mysafirëve dhe qytetarëve, inaugurimi u bë nga kryetari i...› Lexoni më shumë