Tag:Emergency Conservation

Situata emergjente në të cilën ndodhen monumentet kulturore në qytetin e Gjirokastrës ishte fokusi i një workshop-i të organizuar nga Trashëgimia Kulturore pa Kufij në Qytetin e Gurtë këtë fundjavë. E organizuar në kuadër...› Lexoni më shumë
  Ka një ndryshim të dukshëm midis asaj që Gjirokastra është e asaj që mund të jetë. Potenciali i lartë i këtij qyteti po zhduket me shpejtësi si pasojë e braktisjes dhe rrënimit tëe...› Lexoni më shumë
Historia e banesës Gurgai, aktualisht në fokus të punës së CHwB-së, është historia e shumë banesave karakteristike të Gjirokastrës. Pozicionuar pranë pazarit të zonës historike, pronat e familjes përfshinin dikur dy banesa monumentale dhe...› Lexoni më shumë
Trashëgimia Kulturore pa Kufij (Cultural Heritage without Borders) ka nisur implementimin e projektit “Gjirokastra, aty ku fillon ndryshimi – Banesat Monumentale të Gjirokastrës”. Iniciativa po financohet nga Fondi Prince Claus, në kuadër të programit...› Lexoni më shumë
Gjatë dimrit të vitit 2012, komuniteti i Voskopojës përjetoi reshje te mëdha bore, gjë  që shkaktoi rrënimin e pjesshëm të çatisë së  Kishës  së Shën Kollit. Kjo është kisha më me vlera  dhe më...› Lexoni më shumë