Tag:CHwB Shqiperi

Në kuadër të projektit “Platformat e Fuqizimit dhe të Mësimit përmes Trashëgimisë Kulturore” u zhvillua cikli i dytë i punëtorive në secilën nga bashkitë e Kavajës, Krujës dhe Rrogozhinës. Punëtoria e Krujës u zhvillua...› Lexoni më shumë
Një ceremoni inaugurimi u organizua më 15 maj 2022, për të celebruar finalizimin e një pune mjaft sfiduese dhe të rëndësishme, restaurimin dhe përforcimin strukturor të dy kullave dhe murit fortifikues ndërmjet tyre, në...› Lexoni më shumë
Nën magjepsjen e objekteve të trashëgimisë kulturore me vlera unike të Gjirokastrës, pasuri botërore e mbrojtur nga UNESCO, artizanë dhe profesionistë të muzeve nga Shqipëria dhe Greqia janë bashkuar në trajnimin ndër-kufitar me titull: “Mënyrat Krijuese për...› Lexoni më shumë
Raportimet shokuese nga lufta në ish-Jugosllavi në fillim të viteve ’90 rrëfenin se jo vetëm po vriteshin njerëz, por edhe që monumente dhe simbole të tjera kulturore po shënjestroheshin për t’u shkatërruar si pjesë...› Lexoni më shumë
Ceremonia e nënshkrimit të Memorandumit të Mirëkuptimit në emër të Trashëgimisë Kulturore pa Kufij – Shqipëri (CHwB Shqipëri), Fondacionit Shqiptaro-Amerikan të Zhvillimit (AADF), Ministrisë së Kulturës dhe Universitetit të Tiranës, u mbajt në Korçë...› Lexoni më shumë
Cikli i tretë dhe i fundit i punëtorive në kuadër të projektit "Platformat e Fuqizimit dhe të Mësimit përmes Trashëgimisë" › Lexoni më shumë