Tag:children

Projekti i ri i titulluar “Platformat e Fuqizimit dhe të Mësimit përmes Trashëgimisë” ka nisur zbatimin nga CHwB Albania si pjesë e projekteve fituese nga thirrja e granteve “Recraft the Past, Build up the...› Lexoni më shumë
Koleksioni “ E Ka Kush e Ka” synon që nëpërmjet një seri libërthash dhe lojërash të përfshijë fëmijë dhe të rritur në zbulimin dhe rizbulimin e trashëgimisë kulturore si një urë lidhëse me botën...› Lexoni më shumë
Fëmijët e Gjirokastrës po i përqafojnë gjithnjë e më shumë vlerat e trashëgimisë kulturore të qytetit përmes aktiviteteve edukative-argëtuese. Për të shtuar dashurinë e të vegjëlve për këto vlera, Trashëgimia Kulturore pa Kufij –...› Lexoni më shumë
Në hartën e Atelieve të Trashëgimisë të organizuara nga Fondacioni Trashëgimia Kulturore pa Kufij – Shqipëri (CHwB Shqipëri) nuk mund të mungonte Korça e Mësonjëtores së parë. Një ekip i CHwB Shqipëri, i asistuar...› Lexoni më shumë
29 Shtatori është Dita Kombëtare e Trashëgimisë Kulturore. Dita kur të gjithë ne përulemi me respekt para kontributit të restauratorëve, arkitektëve, studiuesve dhe shkencëtarëve, bartësve të folklorit dhe artizanëve, të cilët kanë kontribuar në...› Lexoni më shumë
Trashëgimia Kulturore ka tashmë “ushtarët” e saj të vegjël. Pas suksesit të “Atelieve të Trashëgimisë” të zhvilluara në të gjithë vendin, nga Jugu në Veri, këtë radhë fëmijët pjesëmarrës në këtë aktivitet u vizituan...› Lexoni më shumë
Fëmijët romë vizitojnë hamamin e Gjirokastrës; CHwB nxjerr në pah vlerat kulturore dhe trashëgimore të këtij monumenti.  Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Romëve (8 Prill), Trashëgimia Kulturore pa Kufij (CHwB) organizoi ditën emërkurë...› Lexoni më shumë
Në Gjirokastër, 23 fëmijë nga shkolla fillore Koto Hoxhi vizituan hamamin  e qytetit, ku përfaqësues të CHwB bën një prezantim të shkurtër të historisë dhe qëllimit të hamamit. Elena Mamani, koordinatore projekti për CHwB,...› Lexoni më shumë
Gjithsej 32 fëmijë të klasës së IV dhe 2 mësuese nga shkolla Urani Rumbo në Gjirokastër morën pjesë në atelienë e trashëgimisë së datës 11 Dhjetor në Gjirokastër. Atelieja u zhvillua në ambjentet e...› Lexoni më shumë
  Atelie e Trashëgimisë për fëmijët e shkollës Lidhja e Prizrenit, Paskuqan Atelieja e rradhës për trashëgiminë kulturore mirëpriti 25 nxënës të klasës së pestë, të shkollës 9-vjecare Lidhja e Prizrenit të komunës Paskuqan....› Lexoni më shumë