Projekte

CIMG1580
Vendosja e Standardeve te Reja me Tekstile Tradiconale Ky ishte i pari projekt që synonte rijetëzimin e përpunimit të leshit në Shqipëri. Leshi ka qënë një ndër produket jo-ushqimore më të rëndësishëm të Shqipërisë për...
_MG_4723
Ky projekt zhvillohet në kornizën ekzistuese të CHwB-së në lidhje me interpretimin e trashëgimisë kulturore dhe angazhimin e komunitetit nëpërmjet Kampeve Rajonale të Restaurimit për të lehtësuar një angazhim më të lartë të komunitetit...
Babameto_I_456x270
Banesa madhështore e  Babametove  është pjesë e rëndësishme e peizazhit urban-arkitektonik të Gjirokastrës dhe në qendër të zonës së mbrojtur, pjesë e trashëgimisë botërore. I braktisur plotësisht pas vitit 1997, ky monument i kategorisë...
Babameto_II_roof_456x270
Ndërtesa monument kulture e kategorisë së II-të në pronësi të familjes Babameto, që dikur ishte një nga objektet më të veçanta të pazarit të Gjirokastrës, prej shume vitesh ishte kthyer në një rrënojë.  Në...
Voskopoja_mason_456x270
Gjatë dimrit të vitit 2012, komuniteti i Voskopojës përjetoi reshje te mëdha bore, gjë  që shkaktoi rrënimin e pjesshëm të çatisë së  Kishës  së Shën Kollit. Kjo është kisha më me vlera  dhe më...
foto Niku dt.11.08 1027
Ndërhyrjet e shumta të viteve të fundit, jo vetëm në ndërtesa, po edhe në sinjalistikë, tabela, instalime teknike e në hapesira publike, kanë ndikuar në humbjen graduale të integritetit historik të qytetit të Gjirokastrës....