Projekte

IMG_1671
Gjatë 20 viteve të fundit Gjrokastra është përballur me degradimin e vazhdueshëm të një numri të madh monumentesh. Duke punuar që nga viti 2009 në qytet e duke përshkruar rrugët e tij me kalldrëm...
_MG_4544
Brezi i ri tregon historinë e qytetit “Trego Historinë e Gjirokastrës” ishte një projekt i interpretimit të trashëgimisë kulturore që synonte të rriste ndjeshmërinë e banorëve të Gjirokastrës ndaj veçantisë së trashëgimisë kulturore të...
Haderi_final
Monumente të braktisura, trashëgimi e humbur: Një qasje e ri Historia e banesave Gurgai e Hadëri, është historia e shumë banesave karakteristike të Gjirokastrës. Pozicionuar pranë qendrës së zonës historike, të dy këto monumente kanë qënë...
spac foto web
Shqipëria ndodhet në një udhëkryq për sa i përket zhvillimit; po rritet dhe zhvillohet me shpejtësi, por akoma disi e frenuar nga trashëgimitë politike dhe shoqërore  të diktaturës 45-vjeçare Komuniste që vazhdojnë ende. Për...
Survey-photo
Të kuptojmë pronarët për të ndryshuar qasjet e tyre Duke u përballur me humbjen e vlerave autentike të trashëgimisë së ndertuar të Gjirokastrës dhe duke ditur se ndryshimi mund të arrihet vetëm nëpërmjet një qasjeje përfshirëse,...
CIMG1602
Trajnim i Konservuesëve: Shpëtimi i Një Koleksioni të Neglizhuar CHwB në bashkëpunim me HWB implementoi një trajnim 10-ditor mbi konservimin e tekstileve për specialistët e muzeve të rajonit në Gjirokastres, në prill 2014. Që nga fillimi...