Lajmet

Vendosja e skelave në hyrje të sokakut në Goricë ngjalli kërshërinë e banorëve të lagjes së qyteti-muze të Beratit. Aty, pas 30 edicionesh të Kampeve Rajonale të Restaurimit, 30...
Në kuadër të projektit “Bëje tënden”, financuar nga Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë dhe Qeveria Suedeze, në qytetin-muze të Beratit u organizua një punëtori mbi trashëgiminë kulturore....
Me rastin e 29 Shtatorit, Ditës Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore, CHwB Albania, së bashku me Bashkinë e Beratit dhe Drejtorinë Rajonale të Kulturës Kombëtare – Berat organizoi një Atelie...
Në tetor, fondacionet “Trashëgimia Kulturore pa Kufij” (CHwB) në Shqipëri, Bosnjë dhe Hercegovinë dhe Kosovë organizojnë një trajnim ndërkombëtar në lidhje me gatishmërinë në rast katastrofash, menaxhimit të rreziqeve...
Kampet Rajonale të Restaurimit të Fondacionit “Trashëgimia Kulturore pa Kufij – Shqipëri” mbërritën për herë të parë në Krujë dhe Shkodër. 23 profesionistë të rinj dhe 9 akademikë e...
Fëmijët e Gjirokastrës po i përqafojnë gjithnjë e më shumë vlerat e trashëgimisë kulturore të qytetit përmes aktiviteteve edukative-argëtuese. Për të shtuar dashurinë e të vegjëlve për këto vlera,...