Lajmet

Kampet Rajonale të Restaurimit mbushin 10 vjeç! Duke nisur nga shtatori 2007 në Gjirokastër, KRR kanë përshkuar një rrugëtim të gjatë e të suksesshëm. Tani është momenti për të...
Një bashkëpunim i suksesshëm me mësues, edukatorë e prindër Gjatë vitit 2016 CHwB Albania ndërmorri gjithsej 13 atelie në qytete dhe fshatra të ndryshme të Shqipërisë si Gjirokastra, Berati,...
Në Tiranë më 12 Dhjetor, Trashëgimia Kulturore pa Kufij – Shqipëri (CHwB Shqipëri), Instituti i Monumenteve të Kulturës; Drejtoritë Rajonale të Kulturës Kombëtare në Gjirokastër, Berat dhe Korçë; Drejtoritë...
  Të martën, Trashëgimia Kulturore pa Kufij, Shqipëri (CHwB Shqipëri) në bashkëpunim me Fondin Shqiptaro-Amerikan të Zhvillimit (AADF) dhe Zonën e Zhvillimit të Turizmit (TID Kruja) çelën një ekspozitë...
Tri zyrat e Fondacionit Trashëgimia Kulturore pa Kufij në Shqipëri, Bosnje Hercegovinë dhe Kosovë, organizuan “Trajnimin Ndërkombëtar Mbi Menaxhimin e Rrezikut për Trashëgiminë Kulturore në Rast Katastrofe”. Në trajnim...
Mozaiku i kostumeve tradicionale shqiptare është i përbërë nga qindra me mijëra element, sa i përket vendeve, kohës, zonave dhe rajoneve entografike, etj. Padyshim, një nga kostumet kombëtare me...