Lajmet

Organizata Trashëgimia Kulturore pa Kufij – Shqipëri (CHwB Albania), Instituti i Monumenteve të Kulturës, Drejtoritë Rajonale të Kulturës Kombëtare në Berat, Durrës e Vlorë, Drejtoritë Rajonale të Formimit Profesional Publik në...
KRR kanë përshkuar një rrugëtim të gjatë e të suksesshëm e këtë vit rikthehen me një seri prej 3 kampesh. Ka shumë mundësi për t’i qëndruar pranë trashëgimisë. Në...
Je një ish pjesëmarrës dhe dëshiron të angazhohesh sërish në kampet rajonale të restaurimit? Dëshiron të ndash njohuritë dhe përvojën tënde me një grup të ri pjesëmarrësish? CHwB-Shqipëri është...
CHwB-Shqipëria ka përfunduar analizën dhe ka propozuar përshatjen në kontekstin lokal të propozimit të Universitetit Teknik të Berlinit/Programi i Menaxhimit Urban (TUB/UM) mbi “Modelet e qëndrueshme të ruajtjes së...
Në vitin Europian të Trashëgimisë Kulturore, 50 mjeshtra dhe ndihmësmjeshtra të rinj iu shtuan listës në rritje të personave të certifikuar nga trajnimi “Teknikat Tradicionale në Ndërtim”. Ceremonia u...
2018 shënoi vitin e 11-të të aktiviteteve në kuadër të Kampeve Rajonale të Restaurimit, një nga vitet me më shume punë e energji. Me mbështetjen e paçmuar të Ambasadës...