Lajmet

Këtë fundjavë një grup i pasionuar studentësh dhe profesionistësh të rinj u mblodhën në ambientet e Ministrisë së Kulturës për të krijuar dhe prezantuar planet e tyre të biznesit,...
Këtë maj, teksa ka hapur dyert për të mirëpritur admiruesit e Festivalit Folklorik, Gjirokastra u vizitua nga të tjerë miq, admirues të trashëgimisë kulturore të këtij qyteti. Kampet Rajonale...
Trashëgimia Kulturore pa Kufij (Cultural Heritage without Borders ), një organizatë suedeze e pavarur joqeveritare që i dedikohet shpëtimit dhe ruajtjes së trashëgimisë kulturore, kremton 20-vjetorin e krijimit. CHwB...
Situata emergjente në të cilën ndodhen monumentet kulturore në qytetin e Gjirokastrës ishte fokusi i një workshop-i të organizuar nga Trashëgimia Kulturore pa Kufij në Qytetin e Gurtë këtë...
Fëmijët romë vizitojnë hamamin e Gjirokastrës; CHwB nxjerr në pah vlerat kulturore dhe trashëgimore të këtij monumenti.  Me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Romëve (8 Prill), Trashëgimia Kulturore pa...
Në Gjirokastër, 23 fëmijë nga shkolla fillore Koto Hoxhi vizituan hamamin  e qytetit, ku përfaqësues të CHwB bën një prezantim të shkurtër të historisë dhe qëllimit të hamamit. Elena...