Lajmet

Pas një pune 26 mujore dhe një investimi 84.000 Euros, qytetit mesjetar të Krujës i rikthehet sot Hamami i Kalasë, monument kulture i kategorisë së parë dhe një atraksion...
15 nxënësë të shkollave të mesme në Gjirokastër këtë fundjavë ngjitën në skenën e teatrit “Zihni Sako” komedinë e zezë “Shtëpia e të Marrëve.” Komedia në fjalë sjell në qendër...
Këtë fundjavë një grup i pasionuar studentësh dhe profesionistësh të rinj u mblodhën në ambientet e Ministrisë së Kulturës për të krijuar dhe prezantuar planet e tyre të biznesit,...
Këtë maj, teksa ka hapur dyert për të mirëpritur admiruesit e Festivalit Folklorik, Gjirokastra u vizitua nga të tjerë miq, admirues të trashëgimisë kulturore të këtij qyteti. Kampet Rajonale...
Trashëgimia Kulturore pa Kufij (Cultural Heritage without Borders ), një organizatë suedeze e pavarur joqeveritare që i dedikohet shpëtimit dhe ruajtjes së trashëgimisë kulturore, kremton 20-vjetorin e krijimit. CHwB...
Situata emergjente në të cilën ndodhen monumentet kulturore në qytetin e Gjirokastrës ishte fokusi i një workshop-i të organizuar nga Trashëgimia Kulturore pa Kufij në Qytetin e Gurtë këtë...