Lajmet

Të premten mbrëma, pjesëmarrësit e kampit të 25-të Rajonal të Restaurimit u mblodhën në Prizren për të shenjuar fundin e një Kampi të sukesshëm dhe festuar arritjet e tyre....
Çdo dy vite, Fondi Botëror i Monumenteve (World Monument Fund – WMF), një organizatë e përkushtuar për ruajtjen e vendeve unike kulturore, tërheq vëmendjen për vendet e trashëgimisë kulturore...
Ceremonia e nënshkrimit të Memorandumit të Mirëkuptimit në emër të Trashëgimisë Kulturore pa Kufij – Shqipëri (CHwB Shqipëri), Fondacionit Shqiptaro-Amerikan të Zhvillimit (AADF), Ministrisë së Kulturës dhe Universitetit të...
Në hartën e Atelieve të Trashëgimisë të organizuara nga Fondacioni Trashëgimia Kulturore pa Kufij – Shqipëri (CHwB Shqipëri) nuk mund të mungonte Korça e Mësonjëtores së parë. Një ekip...
29 Shtatori është Dita Kombëtare e Trashëgimisë Kulturore. Dita kur të gjithë ne përulemi me respekt para kontributit të restauratorëve, arkitektëve, studiuesve dhe shkencëtarëve, bartësve të folklorit dhe artizanëve,...
Në vitin që shenjon 10 vjetorin e përfshirjes së Gjirokastrës në listën e Trashëgimisë Botërore të UNESCO-s, qytetit të çative të përhimta iu shtuan ngjyrat. Rreth 30 pjesëmarrës nga...