Ekipi Ynë

Elena Mamani

Drejtore Ekzekutive
gro.b1653573267whc@i1653573267namam1653573267.anel1653573267e1653573267
Elena është arkitekte që përballet me çështjet e trashëgimisë kulturore që prej 2009. Ka qenë shumë e përfshirë në aktivitete të ndryshme që CHwB ka ndërmarrë në Shqipëri, duke punuar me konservimin dhe me trajnimet rajonale.
Besoj që i ndryshoj gjërat për mirë, duke u frymëzuar nga trashëgimia jonë. Nuk ka gjëra të pamundura – të përpiqesh, të përpiqesh dhe vetëm të përpiqesh është rruga e vetme.

Mirian Bllaci

Zëvendës Drejtor
gro.b1653573267whc@i1653573267callb1653573267.nair1653573267im1653573267
Jam i dhënë me gjithë shpirt pas trashëgimisë, e cila është një force krijuese dhe e fuqishme ndërkombëtarisht. Fjala “trashëgimi” zakonisht sjell në mendje artefakte, monumente apo muze. Por në fakt aty përfshihet shumë më shumë: identitet, kohezion dhe novacion shoqëror, ekonomia solidare dhe e drejtë. Ndaj trashëgimia, nëse i përqasemi në mënyrën e duhur, mund të ketë një ndikim masiv mbi një shoqëri.  Ky është pikërisht qëllimi i punës time, që trashëgimia të ngrihet dhe të qëndrojë në parararojë të shumë zhvillimive shoqërore dhe të ndryshimeve. 

Stavri Burda

Arkitekt Programesh
gro.b1653573267whc@a1653573267drub.1653573267irvat1653573267s1653573267

Stavri është arkitekt i specializuar në analizën strukturore të ndërtesave historike.  Ai është i apasionuar pas rijetëzimit urban dhe ruajtjes së ndërtesave të vjetra që kontribuojnë në kontekstin historik të komuniteteve. Stavri beson se administrimi i qëndrueshme dhe etik është një domosdoshmëri që duhet të zbatohet për të gjitha llojet e strukturave historike

Nedi Petri

Staf Programesh
moc.l1653573267iamg@1653573267irtep1653573267iden1653573267
Nedi është arkitekt që punon në fushën e trashëgimisë kulturore. Kryesisht është i përfshirë në restaurimin/konservimin arkitektonik dhe përfshirjen e komunitetit.
Unë mendoj që i kam të gjitha arsyet të besoj që ne mund të mësojmë kaq shumë nga e kaluara për  të ndërtuar një të ardhme më të mirë…sikur të kemi pak durim…dhe të përpiqemi të dëgjojmë vërtet, sikur për një moment, atë cfarë “të tjerët” (nga e shkuara ose e tashmja) kanë për të thënë…

Anisa Mano

Staf Programesh
gro.b1653573267whc@o1653573267nam.a1653573267sina1653573267
Anisa ka përfunduar studimet për shkenca politike dhe është duke marrë diplomen Master në Zhvillim Social Urban.
Unë besoj se si çdo problem që ka një zgjidhje edhe Ruajtja e Trashëgimisë Kulturore e ka një të tillë. E rëndësishme është të bësh zgjedhjen e drejtë dhe më të mirë  dhe nuk ka rrugë më të mirë nëse kjo zgjidhje vjen nga bashkërendimi i ideve dhe punës në komunitet.

Enkeleda Roze

Administrim
gro.b1653573267whc@e1653573267zor.a1653573267delek1653573267ne1653573267
Enkeleda ka kryer studimet për letërsi dhe 15 vitet e fundit ka punuar në fushën e trashëgimisë kulturore. Arkitektura e Gjirokastrës dhe ndikimi i saj në zhvillimin e turizmit përbëjnë pikat më me interes në punën e saj.
Mendoj se nuk duhet harruar bukuria e vlerave që kemi trashëguar nga e kaluara, por duhet mbrojtur në mënyrë që t’ia kalojmë brezave të ardhshëm.

Ana Pekmezi

Koordinatore
Ana është një arkitekte e re, profesion që e ëndërronte që në fëmijëri. Që përpara diplomimit, interesi i saj kryesor është trashëgimia kulturore dhe kujtesa kolektive.
Kurioziteti dhe dëshira e përhershme për të mësuar, e kanë nxitur të eksperimentojë edhe me dizenjimin grafik dhe fotografinë.

Hajredin (Dini) Baushi

Përgjegjës për logjistikën

Dini është shofer profesionist, i liçensuar që në vitin 1981, dhe mbulon të gjitha kategoritë e mjeteve përveç motorçikletave. Ai është shoferi më i aftë dhe ka një sens të lartë humori. I qetë dhe i respektueshëm, ai është oazi ynë i paqes gjatë kthimit nga udhëtimet ose mbikqyrja e monumenteve. Nuk ka rrugë që Dini s’do të bënte për trashëgiminë kulturore.

 

Melinda Maliqati

Përgjegjëse për Financë dhe Administrimin                                    gro.b1653573267whc@i1653573267taqil1653573267am.ad1653573267nilem1653573267

Melinda ka mbaruar studimet për Administrim Biznesi dhe që nga ajo kohë ka punuar kryesisht me OJF aktive në fushën e të drejtave të njeriut, zhvillimit ekonomik dhe kulturës. “Mendoj se trashëgimia kulturore reflekton vlera, besime dhe aspirata, duke përcaktuar kështu identitetin kombëtar të një populli. Është e rëndësishme të ruajmë trashëgiminë tonë kulturore, sepse ajo ruan integritetin tonë si popull”.

Jora Kasapi

Arkitekt Programesh
gro.b1653573267whc@i1653573267pasak1653573267.aroj1653573267

Jora është një arkitekte e diplomuar në Arkitekture të qëndrueshme. E udhëhequr nga motoja ‘Ndërtesa më e qëndrueshme është ajo që ekziston tashmë’, ajo është përpjekur të advokojë për mbrojtjen e trashëgimisë kulturore dhe identitetit të qytetit. Ajo e sheh të ardhmen e ‘mjedisit ndërtimor’ përmes rijetëzimit dhe për pasojë rivlerësimit të aseteve ekzistuese të trashëgimisë historike e kulturore, si një qasje më innovative dhe etike ndaj arkitekturës.

Mirel Hoxha

Arkitekt Programesh
gro.b1653573267whc@a1653573267hxoh.1653573267lerim1653573267

Mirel Hoxha është arkitekt, i diplomuar për Master Shkencor në Universitetin Politeknik të Tiranës, Fakulteti i Arkitekturës dhe Urbanistikës. Gjatë viteve 2018-2019 Mireli ka vazhduar Masterin Profesional për Restaurimin e Monumenteve të Kulturës në të njëjtin Fakultet. Ai ka pasur gjithmonë interes në fushën e trashëgimisë kulturore, prandaj ai iu bashkua ekipit të CHwBA në vitin 2021 në fazën e ndërhyrjeve emergjente të monumenteve të dëmtuara nga tërmeti. Për përvojën e tij në CHwBA Mirel thotë: “Të punosh me monumentet e kulturës është privilegj, por edhe shumë përgjegjësi sepse ke të bësh me një vlerë unike të së kaluarës. Por, vetë procesi i të kuptuarit të monumentit është intrigues dhe tërheqës”.

Chartier Amélie

Praktikane
moc.l1653573267iamg@165357326797eil1653573267ema.r1653573267eitra1653573267hc1653573267

Jam duke përfunduar masterin tim Erasmus Mundus DYCLAM + (Dinamika e peizazheve kulturore, Trashëgimia, kujtesa dhe konfliktualitetet) dhe po bëj praktikën përfundimtare në CHwB Albania. Me origjinë jam nga Franca. Gjatë studimeve të mia udhëtova dhe pata mundësinë të vizitoja Shqipërinë dhe Ballkanin, një rajon që më preku falë peizazheve të saj natyrore dhe që më transmetoi kulturor dhe historinë përmes larmisë dhe trashëgimisë kulturore. Prandaj jam i lumtur të mësoj nga një organizatë që punon për ruajtjen dhe domethënien e saj, duke vendosur komunitetet dhe dialogun në qendër të projekteve. “